jueves, 2 de abril de 2015

Participo en la dinàmica general de centre?

Bona tarda.

Participar en la dinàmica general del centre és en certs aspectes una mica complicat. D’aquest tema en parlaré en aquesta mateixa entrada.

El primer que vull assenyalar és la nostra assistència a reunions de claustre. La veritat que és una dinàmica molt interessant, ja que el que fan és (per torns) cada aula explica el seu projecte de treball, el seu desenvolupament i les propostes i activitats que te preparades. Aquesta forma de reunir-se per compartir el desenvolupament d’un projecte fa que et sentis segura i acompanyada. Tothom dona suport a tothom. I en cada projecte de treball sorgeixen noves idees, propostes, opinions, etc. aspectes que ajuden a millorar el procés.

Altres reunions que m’han aparegut molt fructíferes són les d’avaluació: tant genela d’aula com les de racons. Voldria especificar en la de racons, ja que cada mestra va comentar el desenvolupament dels diferents infants que ha tingut al seu racó. Això, per una banda, permet al tutor conèixer altres formes de relació i actuació d’un alumne del seu grup on ell/a (és a dir, el tutor o la tutora) no sigui present. Això permet una avulació dels alumnes per part de tots els mestres del mateix cicle i no només la del propi tutor, que en moltes ocasions pot derivar a prejudicis o etiquetes, encara que sigui implícitament.

El que sí que penso que em manca és tenir una mica més de contacte amb altres persones que col·laborin amb l’escola. En la meva classe per exemple assisteix el mestre d’Audició i Llenguatge però per molt que ho intenti no em dona conversació i per tant compartir les observacions sobre alguns infants se’m fa difícil, en especial a tres dels que s’emporta de l’aula. Però he aconseguit aquesta comunicació involucrar-me poc a poc a les seves sessions, fent-li preguntes o oferir-li la meva ajuda.

Així mateix, també em manca participar i col·laborar amb altres tasques més generals del centre. Als tallers de pasqua per exemple ens varen proposar ajudar amb la decoració del centre però el temps limitat que teníem no ens ho va permetre. A continuació imatges del centre decorat després dels tallers de primavera.






                Espero millorar aquestes dos aspectes en el meu segon període de pràctiques. Fins aviat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario